39º Congrés de Pneumología

Data d'inici:  09/11/2023
Data de finalització:  11/11/2023

Ubicació: Algarve, Portugal

Organització: Sociedade Portuguesa de Pneumologia

Del 9 a l’11 de novembre se celebrarà el 39º Congrés Portugués de Pneumologia, que també serà el 4º Congresso Luso-PALOP de Pneumologia i el 9th Union Europe Conference On Lung Health. El congrés tindrà lloc al Centre de Congressos de l’EPIC Sana Hotel, a l’Algarve.

El congrés es desenvoluparà finalment en un ambient postpandèmic, mantenint encara una atenció especial a la infecció pel SARSCov 2 i les seves conseqüències, especialment el que s’ha designat com a Long Covid. Tornaran a donar rellevància a la diversitat i amplitud de la Pneumologia amb les extraordinàries innovacions que la recerca recent ha proporcionat, ja sigui en la comprensió de la fisiopatologia, en l’abordatge diagnòstic o en la intervenció terapèutica. Efectivament, la Pneumologia s’ha destacat pel dinamisme i la innovació en el camp de la salut, amb l’exemple més destacat de convertir malalties sense terapèutica eficaç i amb mal pronòstic en malalties cròniques amb guanys significatius en qualitat i temps de vida.

La professora Dra. Paula Pinto del Centre Hospitalari Lisboa Nord presentarà el INNOBICS-SAHS a la sessió “Laboratoris del Son: Existeix un model ideal?”.