INNOBICS-SAHS apareix en un joc virtual de divulgació científica

29 April 2024

El projecte INNOBICS-SAHS és el protagonista d’una de les cinc pel·lícules que el centre de recerca proposa per fer comprensible i entretinguda la recerca biomèdica que duu a terme.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) ha llançat el joc de divulgació científica “Mite o Ciència”, amb l’objectiu d’apropar la ciència a la ciutadania i revelar descobriments i curiositats interessants sobre salut i ciència. El projecte INNOBICS-SAHS és el protagonista d’una de les cinc pel·lícules que el centre de recerca proposa per fer comprensible i entretinguda la recerca biomèdica que duu a terme. El joc virtual es troba disponible a l’enllaç: https://idibgi.org/miteociencia

Els participants d’aquest escape room virtual han de distingir entre mites i ciència i superar alguns reptes per accedir als laboratoris de l’IDIBGI, en el qual trobaran vídeos divulgatius sobre ciència i salut. L’ambient del joc s’inspira en una plataforma virtual amb escenaris basats en pel·lícules conegudes, on s’amaguen el personal investigador i la informació per a protegir-los dels “bots”, uns intrusos que difonen notícies falses i causen confusió a les xarxes socials.

El joc es converteix en un viatge on descobrir, de forma planera i amena, diferents línies de recerca i dades curioses relacionades amb la investigació biomèdica de l’IDIBGI. Es tracta d’una iniciativa de divulgació científica que el partner d’INNOBICS-SAHS ha pogut impulsar gràcies a una ajuda per al Foment de la Cultura Científica, Tecnològica i de la Innovació, concedida per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació.

Més informació

Read More Read Less